A-kasse

De danske a-kasser, arbejdsløshedskasser, er din mulighed for at have en indtægt, hvis du bliver ledig. 

… Men er der ikke noget der hedder kontanthjælp? Hvorfor skal jeg have en a-kasse?

Her er det meget vigtigt at skelne mellem forskellen på dagpenge (hvilket er det du får fra din a-kasse) og kontanthjælp (hvilket er statens sikkerhedsnet). 

Højeste sats for kontanthjælp er 15.355 kr. pr. mdr. (2020), hvis du er over 30 år og har børn. Er du under 30 og ikke har børn, så kan du se frem til 7.448 kr. pr. mdr.. Det er ikke ligefrem fordi, at det er voldsomt meget, hvis man går fra en løn mellem 25.000 kr. og opefter om måneden. 

Dagpenge er derimod bygget op anderledes. Du indbetaler til denne forsikring hver måned (se nedenstående muligheder). Hvis du bliver ledig fra et fuldtidsjob, så kan du se frem til hele 19.322 kr. om måneden (2021), såfremt inden du blev ledig tjente over ca 21-23 t. kr. om måneden (du kan maksimalt få 90% af din hidtidige løn op til den nævnte grænse på de 19.322).

Det er derfor en god ide at melde sig ind i en a-kasse, da du udover at blive dagpengeberettiget også får mulighed for sparring/rådgivning i forbindelse med din ledighed.

Og du er nok nødt til at gøre noget snarest, hvis du ikke allerede er medlem…. Før du er dagpengeberettiget, så skal du være medlem i en a-kasse i et år, dog kan du godt tage en medlemsperiode fra en anden a-kasse og bruge i et nyt medlemsskab hos en anden a-kasse. Du må dog ikke have haft afbrydelser mellem de to medlemsskaber.

Nedenfor ser du et bredt udvalg af a-kasser baseret på nogle faktorer, som gør, at du nemmere kan vælge en a-kasse:

Hvem kan bruge a-kassen?

Alle

Tre vigtigste elementer hos a-kassen

  • God rating

  • Hygge

  • Velvær

Medlemmernes vurdering:

Mulighed for fagforening:

Ja

For at letliggøre det, har vi her på siden udvalgt de to bedst kvalificeret ud fra en gennemgang af samtlige a-kasser på markedet: 

XXX