Hvordan sælger du dig selv?

Positive associationer sælger dig bedst! Læs mere om hvorfor.

0
1487
visninger
Sælg dig selv igennem din ansøgning

Din ansøgning skal sælge dig, og sørge for du får jobbet!

Har du følt, at det er svært at vide, hvad du er god til? Er det svært at komme ud med dine kvaliteter? Du ved måske godt, at det er sådan du sælger dig selv bedst.
Hvordan får du lige skrevet, hvad du er god til?

Hvad får du ud af følgende artikel:

  • Få omstruktureret din ansøgning til en sælgende ansøgning
  • Sælg dig selv som “det bedste køb” til en arbejdsgiver i en ansøgning

Jeg har før nævnt, at personalekonsulenten hurtigt kan vurdere, om hvorvidt din ansøgning skal direkte i skraldespanden.

Den rette holdning

Skyd brystkassen frem, løft hagen og bevis over for dig selv, at du godt kan!

Du kan være genert, forsigtig og tilbageholdende, når du skal præsentere dit bedste jeg! Det falder os ikke naturligt ind at være frembrusende og selvbevidste. Men er vi enige om en ting? Din ansøgning skal være bedre end de andre ansøgeres. Du skal ikke sælge dig selv negativt, men igennem positive associationer. Positive associationer som er troværdige, og som kan hjælper dig med at fremstå professionel.

Lad mig give et eksempel:

I stedet for, “Jeg hadede skolen, så jeg droppede ud og fik mig et fuldtidsjob i REMA 1000. Jeg valgte derefter at rejse, hvorved jeg fik besøgt mange lande, men nu er jeg hjemme igen for at søge job.” 

kunne det være interessant at skrive, “Efter jeg startede i skole, fik jeg en mulighed for at dygtiggøre mig i en fuldtidsstilling i REMA 1000. Detailbranchen lærte mig at være grundig, forstå processer og systemer samt at lære mig hvad ansvar er. Derudover valgte jeg at rejse rundt i verden, for at få uvurderlige kompetencer inden for samarbejde, lederskab og fælles ansvar. Jeg søger nu en mulighed for at afprøve disse egenskaber.” 

Hvad ville du vælge?

Sælg dig selv igennem positive associationer, og overtal andre til at dele denne overbevisning med dig! 

Hermed kan du omstrukturere din ansøgning til at være sælgende! Du kommer til at fremstå som det “bedste køb” over for arbejdsgiveren. Du ved hvad du kan, og du er selvsikker i din sag!

Men vent lige engang… 

Jeg mener ikke, du skal vedhæfte et kondom til dit CV, og henvise til du er et sikkert valg. Man skal være kreativ og sælge sig selv med måde. Skriv din ansøgning med den rette udformning, struktur osv.. Dette betyder at man ikke skal bruge underlige farver eller forskellige teksttyper. Brug en hvid baggrund og en fornuftig standard teksttype.

Derudover kan du overveje, hvordan du vil vise dine kompetencer over for din kommende arbejdsgiver. Dette kan du læse mere om her.

Jeg håber dette kunne bruges!

Skriv en kommentar, hvor du fortæller os hvordan du skiller dig ud, når du skriver en ansøgning.

Husk at følg os på Facebook og Instagram.

Mads

Forrige indlægUnderstreg dine kvalifikationer i din ansøgning
Næste indlægBoost din ansøgning med de rette ord
Ideskaber af JobKandidaten! ❝Anerkend dig selv. Husk at fejre dine succeser, det styrker dit selvværd, når du anerkender og roser dig selv.❞ Jeg tror på personlig udvikling, og at alle folk er gode til et eller andet. Til dagligt vil jeg definere mig selv som en sofistikeret og konservativ jyde, der tager en dag af gangen og lever i nuet. Energisk, selvtillid og professionalisme er nøgleord for mig!
DEL

SKRIV ET SVAR

Indast venligst din kommentar.
Indtast venligst dit navn her